Επίσκεψη ΠΜΣ “Applied Risk Management” στην Ε.Χ.Α.Ε.

Η επαφή των φοιτητριών/φοιτητών μας με την πραγματική οικονομία, και με επιχειρήσεις που πιθανώς θα αποτελέσουν, ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών τους και τις προτιμήσεις/επιλογές τους, το αυριανό εργασιακό τους περιβάλλον, η υποβολή ερωτήσεων και η ανταλλαγή απόψεων με επαγγελματίες, η σύζευξη της θεωρίας με την πράξη, αποτελούν για κάθε Ανοικτό-Συμπεριληπτικό-Ψηφιακό-Συλλογικό-Εξωστρεφές Πανεπιστήμιο δράσεις με γνώμονα την παροχή όχι μόνο ευκαιριών αλλά πραγματικών δυνατοτήτων στην φοιτητική νεολαία, με παράλληλα έντονο κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα.

Στις 7/04/2023, πραγματοποιήσαμε μαζί με φοιτητές του προπτυχιακού προγράμματος και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Master in Applied Risk Management UOA και NKUA – MSc Applied Economics and Finance στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών – ΕΚΠΑ, και τους συναδέλφους George DotsisSpyros Papathanasiou και Dimitris Blougouras εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ε.Χ.Α.Ε. (Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε./Athens Exchange Group).

Στην επίσκεψή μας εκεί, μας υποδέχτηκαν τα στελέχη της Ε.Χ.Α.Ε. που έχουν την πραγματική εμπειρία στο πεδίο και την εικόνα οργάνωσης όλης της αγοράς. Οι φοιτήτριες/φοιτητές μας μίλησαν ανοιχτά με όλους τους ειδικούς, αντάλλαξαν απόψεις και οτιδήποτε άλλο επιθυμούσαν να ρωτήσουν σχετικά με τις οργανωμένες αγορές αξιών και παραγώγων και διερεύνησαν με τη βοήθειά τους, εάν και που ταιριάζουν επαγγελματικά στο συγκεκριμένο χώρο.

Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία και τις παρουσιάσεις τα διευθυντικά στελέχη του Athens Exchange GroupNick Koskoletos, CFA, CFO του Ομίλου, Nicos Porfiris, COO, Anastasios Zafiropoulos, CRO, Stelios Konstantinou, IR Manager, Stavros Kosmetatos, HR Manager και Μαριάννα Μπέση, Senior HR Generalist.

#economics #finance #riskmanagement #internalaudit #exchanges #studentexperience #ekpanewera #giatopanepistimio_olonmas